Meny Stäng

Vanliga frågor

– Finns modellen du önskar här på hemsidan? Isåfall välj den modellen och lägg den i varukorgen sedan gå till kassan för att beställa. – Annars skicka iväg ett mejl så återkommer vi snarast möjligt. info@nilssonstagel.se – När du gjort din beställning och du beställt något som ska tillverkas av ditt egna tagel så skickar du ditt tagel tillsammans med en lapp med ditt ordernummer till följande adress: Nilssons Tagel Kattfotsvägen 7 29591 Bromölla
– Till ett vanligt armband behövs cirka 20-30cm långt tagel och 0,5-1cm tjockt (jämförelse med tjocklek på en blyertspenna) Är taglet längre, behöver det inte vara lika tjockt.
– Bäst blir om du klipper mitt i svansen ända uppe i svansroten. Sätt ett litet gummiband längst upp när du klippt av taglet så det inte trasslar ihop sig.
– Du behöver inte tvätta taglet innan du skickar det, men är det väldigt skitigt är jag tacksam om du tvättar av det lite snabbt. Jag tvättar alltid allt tagel innan det tillverkas. Vill du inte detta så meddela vid beställning.
– Skicka iväg ett mejl eller ett PM/DM på Facebook/Instagram så får du mer information och prisuppgifter. Info@nilssonstagel.se
– Leveranstiden variera lite beroende på hur många beställningar som finns för tillfället och om material finns hemma eller ej. – Normalt från taglet kommit är tillverkningstiden 1-7dagar. Maskingraverade brickor har normal leveranstid på 2 veckor. – Vill du veta leveranstiden just nu, skicka ett mejl så får du ett mer exakt svar. – Har du en tid du önskar få armbandet till så ange gärna detta i kommentaren i kassan så försöker vi att få ditt armband levererat tills dess.
Skicka ditt tagel till följande adress: Nilssons Tagel Kattfotsvägen 7 29591 Bromölla
– Självklart! Du kan få det uppdelat precis som du vill ha det i alla olika modeller. Det finns finns modeller som är speciellt anpassade för detta, men annars skriv i kommentaren i kassan hur du vill ha det.
Mät så nära huden som möjligt, men inte så att du drar åt för hårt med måttbandet. När armbandet tillverkas blir flätan lika lång som ditt mått runt handleden och sedan tillkommer fästen och lås utöver detta. Ditt handledsmått tillsammans med låsanordningen blir ett bra mått på armbandet då det inte sitter för hårt runt handleden och inte heller för löst.
För våra vanliga material till armband, med tiden kommer silverpläteringen som finns under silverlegeringen att nötas fram och delarna bli antikfärgade. Hur snabbt detta går beror på hur ofta du använder ditt armband och hur du förvarar det. Delarna håller sig silverfärgade längre om du undviker att komma i kontakt med vatten och förvarar armbandet skyddat från fukt. Till alla våra armband kan du välja äkta silver till armbandet istället om så önskas. Ju mer Du använder äkta silversmycken, ju blankare och finare håller de sig då oxideringen som sker med tiden hindras. Är du rädd om ditt smycke är hållbarheten livslång. Vill Du putsa silverdelarna så tänk på att inte lägga ner hela smycket i vatten utan polera försiktigt med en putsduk för silver.
Tveka inte att höra av dig, beroende på skada och vad som hänt finns olika åtgärder. Vi hjälper dig mer än gärna att lösa problemet.
X